martes, 21 de mayo de 2013

L'ASSIGNATURA D'ANGLÉS


Bon dia a tots a i a totes, hui l'entrada que vaig a fer serà un tant distinta a les anteriors, ja que estarà més orientada cap als alumnes del grau de mestre en educació primària. Dons bé, i què tema anem a tractar? Avui parlarem d'una de les assignatures obligatòries que han de cursar tots els estudiants per a mestres, tant pertanyen a l'educació infantil com a primària.

En primer lloc, cal destacar que l'idioma de l'anglés és un dels més importants a l'actualitat i saber parar-lo pot obrir-te moltes portes laboralment però, és necessària tota aquesta brusquetat amb la que se està portant a terme?

Per exemple, novament s'ha acordat que tots els futurs mestres per a poder obtindre el títol oficial han d'haver obtingut el títol oficial B1 d'anglés. Aleshores, han decidit, això sí, per a la Universitat de València a soles que els alumnes cursen aquesta assignatura al priemr curs. Més en concret, es pot assenyalar que l'assignatura d'anglés per a mestres está dividida en tres parts: gramàtica, didàctica i un exàmen tipo test amb l'ordinador (PET).

Des de la meva experiència puc dir que al llarg d'aquest quatrimestre hem adquirit molts coneiximents sobre cóm donar classe en anglés, dinàmiques de grup, i hem reforçat i repasat tota la gramàtica que hem donat des de que vàrem començar l'educació secundària. Però, i eixe famós exàmen titpo test d'ordinador? Donc bé, a soles l'hem practicat durant dos dies, dos patètics dies. Està molt bé que hagem practicat unitats didàctiques, listenings, writtings, però pense jo: si per a aprovar aquesta assignatura es menester aprovar-ne l'exàmen online, no hauria sigut més profitòs practicar-lo des de que va començar la segona meitat del curs?

Clar que sí, encara que resulta molt més profitòs que suspengam l'assignatura i així tinguem que matricular-nos obligatoriament a l'any següent, i com no, pagant l'equivalent a les segones matrícules. Al seu torn, ací no acaba tot ja que resultat un tant injust que a soles tingam que superar aquest requisit a la nostra universitat. Per exemple, a la universitat de Castellò no tenen que superar l'examen del PET, a soles, aprovar-ne l'assignatura i obtindre el títol oficial de l'Escola d'Idiomes al llarg dels quatre anys del grau.

En conclusió, m'agradaria assenyalar-ne que considere que hi han moltes cosses que no estan ben entructurades ni organitzades, a més que s'està tractant a l'educaicó com si fora un ninot manejat pels cordalls de la política. Educació pública? Permetau que em riga, ja que el que tenim a l'actualitat és de tot mény educació que gaudisca del dret de cridar-se pública.



No hay comentarios:

Publicar un comentario