sábado, 18 de mayo de 2013

FRASES SOBRE L'EDUCACIÓ


A continuació vos presente unes quantes frases relacionades amb l'ambit de l'educació que consideres que s'han de tindre presents com a mestre:

- "Dime y lo olvido, enséñame y lo recuerdo, involúcrame y lo aprendo" (Benjamin Flankin).

Aquesta frase hem de tindre-la present tots els mestres, o almenys deuriem tindre-la a la nostra ment; ja que la mena més efectiva per a què l'alumne aprenga correctament uns conceptes es quan s'involucra al seu propi aprenentatge. Per tant, s'ha de potenciar-ne el constructivisme, es a dir la propia construcció del coneiximent per part dels propis alumnes.

-"Hay alguien tan inteligente que aprende de la experiencia de los demás" (Voltaire).

Amb aquesta cita el filòsof i ilustrat Voltaire vol deixar constància de què tots els professors han de tindre present als seus pensaments que mai ho poden saber tots i de què han de continuar aprenent al llarg de tota la seva vida, tant de les seves errades con dels seus éxits.

- "Dos excesos deben evitarse en la educación de la juventud; demasiada severidad, y demasiada dulzura" (Platón).

Aquest filòsof grec vol deixar una idea molt clara pero al seu torn, un tant difñicil de portar-ne a la pràctica, ja que la millor forma d'educar als xiquets es arrivant al terme mitjà, encontrar l'equilibri necessari entre la severitat i la compasió. Si som massa durs amb els nostres alumnes aquestos no rebran cop missatje que volgam transmetre-los, però també si son massa compasius amb ells es relaxaran i ni tan sols intentaran lluitar per les seves metes i propòsits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario